in

Tesla Model X Plaid vs Ferrari SF90 vs Lamborghini Aventador SVJ

We zagen de Tesla Model X Plaid onlangs als snelste SUV uit de test komen, maar is hij krachtig genoeg om twee veel lichtere supercars te verslaan? We gaan het zien in deze dragrace tussen elektrisch, hybride en brandstofauto.

De Tesla Model X wordt geleverd met drie elektromotoren die samen een oogverblindende 1.020 pk en 1.020 Nm koppel leveren! Maar dit is natuurlijk een gezinsvriendelijke SUV, die maar liefst 2.539 kg weegt!

De Ferrari SF90 Stradale is een hybride supercar die 1.570 kg weegt! Ook hij beschikt over drie elektromotoren, maar in combinatie met een 4.0-liter twin turbo V8 om een machtige 1.000 pk en 800 Nm koppel te produceren!

Als laatste hebben we de Lamborghini Aventador SVJ, de minst krachtige auto in deze line-up en de enige zonder elektromotoren. Met zijn 6,5-liter V12-motor legt de Lambo 770 pk en 720 Nm koppel op de plank. Het is de lichtste auto in deze line-up, 1.525 kg, maar dat is waarschijnlijk niet licht genoeg om het gebrek aan vermogen te compenseren.

In drie tests, dragrace, rollende race en remtest, wordt bepaald welke van deze auto’s zich als winnaar mag kronen.

Video: Tesla Model X Plaid vs Ferrari SF90 vs Lamborghini Aventador SVJ

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Meer beelden van de nieuwe Ferrari F250

Meer beelden van de nieuwe Ferrari F250

Op de Rollenbank - BMW 435i Gran Coupé

Op de Rollenbank – BMW 435i Gran Coupé