in

The McLaren Cars – McLaren M7C

Ter ere van het vijftig jarig bestaan van McLaren neemt het team ons mee langs een aantal van de meest bijzondere raceauto’s die zij ooit gemaakt hebben. De serie begint met de McLaren M7C, ook wel Thursday car genoemd, die werd aangedreven door de machtige Ford Cosworth motor. Een echte klassieker in de oorspronkelijke kleurstelling ‘papaya oranje’, dit is de auto waarmee het Formule 1 avontuur van McLaren echt begon.

De McLaren M7C was een project van oprichter en coureur Bruce McLaren, er werd voor het eerst geëxperimenteerd met vleugels, die steeds hoger werden en direct gemonteerd werden op de voor- en achterwielophanging. De hoog gemonteerde vleugels werden verboden vanaf Monaco,het duurde uiteindelijk tot aan de laatste race voordat de McLaren M7C zou winnen toen Danny Hulme Jacky Ickx versloeg in de Grand Prix van Mexico. De eerste video van The McLaren Cars zie je hieronder.

Video – McLaren M7C

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 20 - Behind the Scenes Lamborghini Sesto Elemento

Top Gear Season 20 – Behind the Scenes Lamborghini Sesto Elemento

Hillclimb - Dallara GP2

Hillclimb – Dallara GP2