in

The McLaren Cars – MP4/1

Simpel gezegd is de McLaren Project 4 Chassis 1,oftewel de McLaren MP4/1, de grootste technologische ontwikkeling op het gebied van veiligheid in de geschiedenis van de Formule 1. In deze derde video over The McLaren Cars horen we meer over deze bijzondere auto.

Op 6 maart 1981 onthulde McLaren op het circuit van Silverstone de MP4/1, de eerste auto met een volledig carbonfiber Formule 1 chassis, in plaats van de traditionele vlakke aluminium panelen. Het ontwerpteam veranderde de manier van denken op het vlak van materialen en de wijze van constructie. Hun beloning was een gigantische sprong voorwaarts in sterkte en stijfheid en dit zou Formule 1 voorgoed veranderen.

De McLaren MP4/1 werd ontworpen door John Barnard en is de eerste auto onder leiding van teammanager Ron Dennis. John Watson en Andrea de Cesaris reden er in 1981 mee terwijl Niki Lauda de Cesaris verving in 1982 en 1983. De MP4/1 werd door ontwikkeld tot de 1E versie en behaalde in totaal 6 overwinningen in 43 races.

Video – McLaren Mp4/1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - Roush Stage 3 Mustang

Tuned – Roush Stage 3 Mustang

Ferrari 288 GTO Krijgt TaxtheRich Behandeling

Ferrari 288 GTO Krijgt TaxtheRich Behandeling