in

The Racing Line – De kunst van het schakelen

The Racing Line is een nieuwe show die wordt gepresenteerd door professioneel coureur Randy Pobst. In deze serie leert Randy je de fundamenten van het rijden op een circuit, vandaag krijgen we de kunst van het goed schakelen te zien!

Op het circuit is het belangrijk dat je de motor van een auto binnen het juiste toerenbereik houdt. Dat doe je natuurlijk door op het juiste moment op- en terug te schakelen. Tegenwoordig heb je twee soorten versnellingsbakken, een H-patroon in combinatie met drie pedalen of een sequentiële bak in combinatie met twee pedalen. Randy Pobst richt zich natuurlijk op de handgeschakelde techniek, aangezien die het moeilijkste is.

Goed voetenwerk is niet alleen geweldig om te zien maar ook noodzakelijk voor een snelle ronde zoals Randy aangeeft. Een korte opfriscursus voor de techniek die ‘heel and toe’ heet zie je hieronder!

Video: De kunst van het schakelen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Off-road Lamborghini Aventador

Off-Road met een Lamborghini Aventador

BMW I8 Drifting

Deze BMW I8 bewijst dat ook hybride-auto’s driftig kunnen zijn