in

Thor en Väder zijn de allerlaatste Koenigsegg Agera’s

De productie van de Koenigsegg Agera is ten einde, daarom neemt de Zweedse fabrikant afscheid van de Agera met twee speciale edities, genaamd Thor en Väder.

Thor en Väder zijn gebaseerd op de recordbrekende Agera RS en worden geleverd met alle denkbare opties, inclusief een reeks op maat gemaakte aerodynamische onderdelen. Thor is gemaakt van two-tone clear carbon, waarbij delen van de carrosserie een diamant-schilfering krijgen. Deze specifieke Agera RS krijgt een grote centrale vin voor betere stabiliteit bij hoge snelheden en een grotere achtervleugel met actieve aerodynamica.

Väder is afgewerkt in clear carbon met diamantschilfers en heeft diverse witgouden details. De grotere achterspoiler heeft uitsparingen die de interne werking van de actieve achtervleugel tonen. Beide Final Editions krijgen ook een aangepaste voorbumper met grotere splitter, winglets en de 1MW-motorupgrade; een twin turbo 5,0-liter V8-motor met 1.360 pk.

Of dit echt de allerlaatste Agera’s zijn is natuurlijk nog maar de vraag, Pagani kondigde jaren geleden ook aan geen Zonda’s meer te bouwen maar vorig jaar onthulde men toch weer een one-off Zonda HP Barchetta.

Video: Thor en Väder zijn de allerlaatste Koenigsegg Agera’s

Thor en Väder zijn de allerlaatste Koenigsegg Agera’s

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =