in

Tiff Needell test de Ferrari F50 in Schotse hooglanden

In 1995 reed Tiff Needell voor het eerst met een Ferrari F50, als onderdeel van een Top Gear-aflevering. In 1996 maakte hij samen met Clarkson nog een item over de 512 pk sterke hypercar, Jeremy was, en is nog steeds geen fan van de F50, maar Tiff heeft altijd een zwak gehad voor deze Ferrari.

Na het succes van de Ferrari F40, werd de Ferrari F50 aangekondigd als een F1-auto voor de openbare weg. Met behulp van een 4,7-liter, atmosferische V12-motor afgeleid van de 641 F1-auto en voor die tijd geavanceerde techniek, moest de F50 net zo’n succesnummer worden als de F40. Dat werd hij nooit, hij stond vaak in de schaduw van zijn baanbrekende voorganger en was bij lange na niet zo gewild.

Met de F50 wilde Ferrari ook gaan deelnemen aan het FIA GT. Er werden drie brute F50 GT1-prototypes gebouwd, maar voordat de raceauto gereed was trok Ferrari de stekker uit het project omdat de reglementen niet in hun voordeel waren.

Al met al bracht de F50 misschien niet helemaal wat Ferrari ervan verwacht had. Maar inmiddels zijn de prijzen gestegen tot ruim 3 miljoen euro en krijgt de hypercar meer waardering dan toen hij gepresenteerd werd.

In deze video wordt Tiff Needell opnieuw herenigd met de F50 en zien we of hij nog steeds een zwak heeft voor dit zeldzame model.

Video: Tiff Needell test de Ferrari F50

Tiff Needell test de Ferrari F50 in Schotse hooglanden

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *