in

Tijdens de Palanga 1000 km wordt er getankt bij een benzinestation

De Palanga 1000 km is een endurance race in Litouwen die iedere zomer wordt verreden op een afgezet stuk snelweg. 51 weken per jaar verbindt deze snelweg de steden Palanga, Kretinga en Klaipeda met elkaar, maar één week in juli wordt de snelweg omgetoverd tot circuit.

E zijn geen permanente faciliteiten en dus wordt er ieder jaar een tijdelijke pitcomplex gebouwd en een groot entertainmentgebouw voor bezoekers. De rijderswissels, bandenwissels en reparaties worden allemaal uitgevoerd bij de provisorische pitboxen, maar de tankstops vinden plaats bij een lokaal benzinestation langs de snelweg.

In eerste instantie dachten we dat dit een grap was, een marketingstunt van Orlen. Maar toen we de highlights van 2018 bekeken zagen we dat er echt getankt werd bij een benzinestation. De pitcrews die de auto’s van brandstof voorzien, hebben speciale kaarten en moeten na het tanken betalen voor de benzine.

Er doen rond de 50 raceauto’s mee en niet de minste, dit jaar waren er 4 GT3 Cup-auto’s, 3 Huracán GT3’s, 6 TCR-auto’s en zelfs een BMW M4 GT3 met V10-motor.

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen hebben ook meegedaan aan deze endurance race. In 2015 greep Jeroen pole position en finishte als negende. Sebastiaan won één jaar later zelfs de race.

Video: Tanken bij een benzinestation tijdens Palanga 1000 km

Nog mee bewijs. Verslag van Palanga 1000 km 2018

Onboard bij Bleekemolen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette-bestuurder is iets te enthousiast bij het invoegen

Corvette-bestuurder is iets te enthousiast bij het invoegen

Volkswagen Golf GTI TCR vs Renault Megane RS Trophy

Volkswagen Golf GTI TCR vs Renault Megane RS Trophy