in

Tooned – The Mika Hakkinen Story

In 1998 en 1999 won Mika Hakkinen het wereldkampioenschap Formule 1 met McLaren door Schumacher en Irvine in de Ferrari’s te verslaan. De ‘Flying Finn’ had schitterende duels met Mika Schumacher waarvan de bekendste onze F1 Greatest Battles serie heeft gehaald.

Hakkinen begon zijn carrière bij Lotus in 1991 en stapte na twee jaar over naar McLaren waar hij zijn carrière in 2001 zou beëindigen. In 1994 werd hij eerste coureur bij het team nadat Senna vertrok naar Williams. Na een levensbedreigende crash tijdens de vrije training in Australië 1995 twijfelde iedereen of de Fin in 1996 weer aan de start zou staan. Maar Hakkinen herstelde volledige en kreeg in 1996 David Coulthard naast zich, de twee waren gewaagd aan elkaar op de baan en vrienden naast de baan.

Met de komst van Mercedes-Benz en Adrian Newey maakte McLaren grootte stappen voorwaarts en won Hakkinen zijn eerste Grand Prix in Jerez 1997. Daarna volgde twee kampioenschappen en een tweede plaats in 2000. In 2001 kon de Fin de motivatie niet meer opbrengen en stopte aan het einde van het seizoen. Hij won 20 races met McLaren, stond 50 keer op het podium en greep 26 pole positions.

De echte Hakkinen fans moeten ook zeker de F1 Legends docu over Hakkinen bekijken. Deze Tooned serie loopt op zijn einde met volgende keer The Grand Finale. Toch jammer dat ze Lauda en Hamilton overslaan.

Video: The Mika Hakkinen Story

Tooned – The Mika Hakkinen Story

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *