in

Top Gear – A Tribute to Sabine Schmitz

Sabine Schmitz verscheen in 2004 voor het eerst in een aflevering van Top Gear. Ze had de taak om Jeremy Clarkson te helpen aan een sub-10 minuten rondetijd op de Nordschleife met een Jaguar S-Type.

Sinds die aflevering, top gear season 5 episode 5, was Sabine in één klap een celebrity. Ze verscheen meerdere malen in Top Gear en Fifth Gear, presenteerde het Duitse D-Motor, en was in seizoen 24 één van de co-presentatoren van het nieuwe Top Gear.

Maar Sabine was bovenal een begenadigd coureur op de omloop in de Eifel. Ze won in 1996 en 1997 de 24 uur van Nürburgring met een BMW M3 Group N en werd derde in 2008 met een Porsche 911 GT3. Samen met haar partner, Klaus Abbelen, runde ze Frikadelli Racing en was ze één van de vaste coureurs van het team.

Bij de ‘Queen of the Nürburgring’ werd in 2017 een vorm van kanker vastgesteld. Ze vocht een harde strijd, maar overleed op 16 maart op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte.

Top Gear heeft een 30 minuten durend eerbetoon gemaakt over Sabine Schmitz. In deze special komen naast de huidige presentatoren, Paddy McGuinness, Freddie Flintoff en Chris Harris, ook het voormalige Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May aan het woord. Daarnaast maken ook Rory Reid, Matt LeBlanc, David Coulthard, Susie Wolff en Jess Hawkins hun opwachting.

Video: Top Gear – A Tribute to Sabine Schmitz

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van Week 12

De Motorsport Crashes van Week 12

Toyota GR Yaris naar Topsnelheid op de Autobahn

Toyota GR Yaris naar Topsnelheid op de Autobahn