in

Top Gear Season 24 Episode 6

De zesde aflevering van Top Gear Season 24 bracht wederom een primeur, voor het eerst zien we de machtige Mercedes-AMG GT R getest worden. Het 585 pk sterke groene monster werd getest door Matt LeBlanc die in de vorige aflevering ook al de nieuwe Ford GT mocht testen.

Rory Reid en Chris Harris stappen op het vliegtuig naar Cuba, waar ze in twee sportauto’s stapten van 5000 pond voor een epische roadtrip. Harris koos voor een Maserati Biturbo terwijl Reid een Chevrolet Camaro kocht met een dikke 5.0-liter V8-motor, die overigens slechts 170 pk heeft. Tijdens hun reis van Bay of Pigs naar Varadero en Havana proberen ze de lokale racecultuur een boost te geven, ook al is racen in Cuba al meer dan 50 jaar verboden.

Ik weet dat sommige mensen Top Gear voorgoed hebben afgezworen sinds het vertrek van Clarkson, Hammond en May, maar als je er open en objectief naar kijkt zul je zien dat het nieuwe Top Gear gewoon een prima autoshow is en perfect past naast The Grand Tour.

Video: Top Gear Season 24 Episode 6

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Gewoon een prima autoshow vind ik nog zacht uitgedrukt. Ik moet eerlijk bekennen dat het beter in elkaar zit dan de laatste paar seizoenen van TG. Alleen de specials waren nog wel leuk maar de essentie van auto’s waren toen al verloren.

    Ik kijk hier met veel plezier naar.

Reageer op deze video

Toyota-TS050-kruipt-terug-naar-de-pits-na-heftige-crash

Toyota TS050 kruipt terug naar de pits na heftige crash

Ryan-Tuerck-BMW-LS-motor

Heerlijke driftvideo van Ryan Tuerck op Biķernieki