in

Toto Wolff spreekt van “finger problem” bij Hamilton

Voor het eerst in 55 races behaalden geen van de Mercedes-coureurs punten voor het team. Hamilton verpestte de herstart en Bottas reed een kleurloos weekend in Baku en finishte als twaalfde.

Na afloop sprak Mercedes-teambaas Toto Wolff met Sky Sports over het rampzalige weekend van zijn team. Volgens de Oostenrijker had Mercedes in Monaco en Azerbeidzjan geen competitieve auto, wat een opvallende uitspraak is aangezien Hamilton gewoon van de eerste startrij vertrok en heel de race streed om het podium. Zo slecht was de W12 dus ook weer niet.

Desondanks weigert Wolff om zijn coureurs af te vallen. “Hamilton maakt geen fouten en dat is wat je niet moet vergeten. Ik zou niemand liever in die auto willen dan Hamilton.” Het per ongeluk activeren van ‘Brake Magic’ was dan ook geen fout, maar een “finger problem“. Over het dramatische optreden van Bottas is Toto kort; “De auto was nergens. Als dit het geval is op een straatcircuit verlies je al het vertrouwen in de auto.

Video: Toto Wolff spreekt van “finger problem” bij Hamilton

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hamilton vergat 'Brake Magic' uit te schakel bij herstart

Hamilton activeerde per ongeluk ‘Brake Magic’ bij herstart

Mick Schumacher woedend op Mazepin

Mick Schumacher woedend op Mazepin vanwege deze actie