in

Toto Wolff verdedigt strategie rondom Hamilton

Mercedes-AMG F1 was sterk onderweg in de Dutch Grand Prix met een éénstopstrategie. Zowel Lewis Hamilton als George Russell reden vanaf halverwege de race op de harde band en hoefden niet meer te stoppen. Terwijl Max Verstappen en Charles Leclerc sowieso nog moesten wisselen van banden.

Het leek erop dat een 1-2 finish voor Hamilton en Russell in het verschiet lag, maar een opmerkelijke virtual safety car veroorzaakt door Yuki Tsunoda gooide roet in het eten. Dat gaf Red Bull de kans om Verstappen binnen te halen en te wisselen naar de harde band, terwijl de Mercedessen juist wisselde van hard naar medium.

Niet veel later viel de Alfa Romeo van Valtteri Bottas stil op het rechte stuk en kwam de échte safetycar de baan op. Verstappen zocht de pitstraat op om te wisselen naar de soft band, terwijl beide Mercedes-coureurs buiten bleven. Hierdoor kwam Hamilton aan de leiding, met rugdekking van Russell voor Verstappen.

De verwachting was dat Russell zou proberen Verstappen achter zich te houden, zodat Hamilton een gaatje kon slaan. Maar Russell opteerde tóch voor nieuwe softs en stond daarmee zijn tweede positie af aan Verstappen. Hierdoor had Hamilton én geen rugdekking meer én als enige geen verse banden.

De zevenvoudig wereldkampioen voelde zich genaaid en liet dat duidelijk merken over de boordradio. De Brit werd al snel ingehaald door Verstappen, Russell en Leclerc en finishte als vierde. Toch verdedigde teambaas Toto Wolff na afloop de strategie van Mercedes. Bekijk zijn reactie bij Sky Sports hieronder.

Video: Toto Wolff verdedigt strategie rondom Hamilton

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hamilton verontschuldigt zich voor woedeuitbarsting

Hamilton verontschuldigt zich voor woedeuitbarsting

Horner grapt dat Jos Verstappen eindelijk een race heeft gewonnen

Horner grapt dat Jos Verstappen eindelijk een race heeft gewonnen