in

Toyota GR Corolla neemt het op tegen VW Golf R

In April van dit jaar presenteerde Toyota de GR Corolla, het vierde model met de ‘Gazoo Racing’ badge na de GR86, GR Supra en GR Yaris. Waar de voorgaande drie GR-modellen nog hun weg naar Nederland wisten te vinden, is dat met de GR Corolla niet het geval.

Van de 8.600 stuks die er in eerste instantie geproduceerd gaan worden zijn er 6.600 bestemd voor de Verenigde Staten. De overige 2.000 exemplaren zijn voor overige markten en Nederland hoort daar niet bij. Zonde, want de ruim 300 pk sterke, vierwielaangedreven hot hatch is een leuk alternatief voor de Golf R, Audi S3 en de A35 AMG.

De GR Corolla heeft dus 304 pk en 370 Nm koppel, dankzij een potentere versie van de 1,6-liter driecilinder turbomotor uit de GR Yaris. Het schakelen gaat uitsluitend via een handbak en zowel op de voor- als achteras zit een limited-slip differentieel. De uitvoering die we in deze video zien is de Circuit Edition, die wordt geleverd met een motorkap van koolstofvezel, glanzend zwarte accenten, grotere achterspoiler en speciale Brin Naub suède sportstoelen.

In deze video vergelijkt YouTube-kanaal Throttle House de Toyota GR Corolla met de Volkwagen Golf R, eveneens in handgeschakelde uitvoering en met een 320 pk sterke 2.0-liter viercilinder turbomotor. Op de baan racen deze twee hot hatches tegen de klok en in een dragrace wordt bepaald welke auto het snelste is in een rechte lijn.

Video: Toyota GR Corolla neemt het op tegen VW Golf R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nürburgring + Regen = Glibberen en Glijden

Nürburgring + Regen = Glibberen en Glijden

Huurmij

Hoe kies je een goede huur auto?