in

Toyota GR Yaris achtervolgt Cayman GT4 over de ‘Ring

De Toyota GR Yaris is een kleine hot hatch met een turbocharged driecilinder die, in de juiste handen, het andere sportauto’s heel lastig kan maken op het circuit. Zoals een Porsche 718 Cayman GT4 op de Nürburgring.

De 718 Cayman GT4, met zijn atmosferische 4,0-liter zescilinder, is veel krachtiger dan de GR Yaris en zijn 1,6-liter driecilinder turbomotor. 420 pk tegenover 261 pk is een verschil dat normaal gesproken moeilijk te overbruggen is. Maar met Michelin Pilot Sport Cup 2’s en een ervaren Ring-kenner achter het stuur weet deze Toyota keurig in het spoor te blijven van de Porsche.

Sterker nog, de Toyota-bestuurder gaf meerdere signalen aan de Porsche om aan de kant te gaan, maar de bestuurder in de Cayman GT4 was niet van plan zich te laten inhalen door een driecilinder hatchback. Niet erg netjes, maar het geeft wel een mooi ‘duel’ op de ‘Ring.

Via: Motor1

Video: Toyota GR Yaris achtervolgt Cayman GT4 over de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagenchauffeur zet aanhanger recht op de A15 bij Oosterhout

Vrachtwagenchauffeur zet aanhanger recht op de A15 bij Oosterhout

Klokje Rond - Volkswagen Transporter met 706.841 km

Klokje Rond – Volkswagen Transporter met 706.841 km