in

Porsche 718 Cayman GT4 RS Review

Na de Porsche 911 GT2 RS, de 911 GT3 RS is er nu de 718 Cayman GT4 RS. Het eerste RS-model van Porsche dat géén 911 is en wat hebben we er lang op moeten wachten. Begin 2020 zagen we prototypes van de GT4 RS al rondjes draaien op de Nürburgring Nordschleife, maar het zou nog twee jaar duren voordat de hardcore Cayman officieel het levenslicht zou zien.

Porsche heeft de motor uit de 992 GT3 gehaald en in de Cayman GT4 RS gepropt. De resultaten zijn spectaculair, de 4.0-liter zescilinder levert 500 pk, 450 Nm koppel en draait een glorieuze 9.000 toeren per minuut!

Als het gaat om het ontwerp, zijn er een aantal veranderingen ten opzichte van de reguliere Cayman GT4. De voorklep en de voorschermen zijn gemaakt van carbon fiber en de zij- en achterruiten zijn dunner gemaakt. Ook de extra ventilatieopeningen aan de zijkant, de splitter en de enorme achtervleugel zijn gemaakt van koolstofvezel.

Om nog meer gewicht te besparen is het isolatiemateriaal en het tapijt tot minimale dikte teruggebracht en de deurhendels zijn simpele textiellussen. Uiteindelijk is er hierdoor 35 kg bespaard. Optioneel kun je ook het infotainmentsysteem achterwege laten en kiezen voor magnesium velgen of een titanium rolkooi. Hiermee bespaar je nog meer gewicht, maar moet je wel diep in de buidel tasten.

Er zijn tal van aanpassingen gedaan aan de carrosserie, ophanging en remmen van de Cayman GT4 RS, wat heeft geresulteerd in een 7:09.3 minuten rondetijd op de Nordschleife. Dat het nieuwe RS-model bloedsnel is op het circuit wisten we dus al. Maar hoe is de Cayman GT4 RS als straatauto en begeeft hij zich niet te veel op het terrein van de 992 GT3? Dat zie je in onderstaande rijtest.

Video: Porsche 718 Cayman GT4 RS Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje rond Citroën C1

Klokje Rond – Citroën C1 met 456.961 km

Maserati Grecale

Maserati presenteert vier nieuwe SUV-modellen