in

Deze Toyota MR2 heeft 850 pk op de achterwielen

Deze Toyota MR2 werd in 1998 door Aaron gekocht en heeft sindsdien minstens 10 verschillende motoren en transmissies gehad. Het is de ontwikkelingsauto van ATS Racing en alles je met een MR2 kunt doen werd getest op deze auto.

Inmiddels zit er een “5SGTE” viercilinder turbomotor in, zo genoemd omdat er gebruik is gemaakt van een Camry motorblok met een MR2 cilinderkop en een stroker kit waardoor de inhoud 2.3-liter is. Bijna alle onderdelen in het motorblok zijn vervangen en de Precision 6265 turbocharger levert tussen de 2 en 3 bar turbodruk waardoor het piekvermogen uitkomt op 1.000 pk bij de krukas. Normaal gesproken is dit zo’n 850 pk op de achterwielen, maar voor deze rijtest werd de turbodruk iets teruggeschroefd waardoor Matt ‘slechts’ 700 pk in bedwang hoeft te houden.

Aan het einde van deze one take ging er zekering kapot die al 20 jaar in de auto zat, niets ernstig dus en na 15 minuten reed de auto weer. Voor de volledige lijst met aanpassingen aan deze Toyota MR2 van ATS Racing moet je even doorklikken naar YouTube, de lijst is simpelweg te lang om hier te plaatsen.

Video: 850 pk Toyota MR2 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Turbochargers vs Superchargers

Turbochargers vs Superchargers – Wat is beter?

Lancia-Delta-HF-Integrale

Op de Rollenbank – Lancia Delta HF Integrale