in

Toyota Supra Mk4 vs Toyota Supra Mk5

Throttle House heeft weer een geweldige aflevering gemaakt van ‘Old vs New’ met ditmaal de Toyota Supra.

De nieuwe Toyota Supra Mk5 kost in Canada, waar de heren vandaan komen, $67.690. Vreemd genoeg betaal je tegenwoordig hetzelfde bedrag voor een Supra Mk4 uit 1994. Er zit 27 jaar tussen deze twee generaties Supra en hoewel ze dezelfde naam delen, genieten ze niet allebei dezelfde reputatie. Kan de nieuwe Mk5 de erfenis van zijn legendarische voorganger voortzetten?

Voor deze video hebben de heren van Throttle House een bijna standaard Supra Mk4 geregeld, wat de vergelijking een stuk eerlijker maakt. De JDM Legend heeft een paar cosmetische aanpassingen, maar de 2JZ-GTE is standaard en levert nog gewoon 276 pk. Dat houdt in dat de B58-motor in de nieuwe Supra de krachtigere van de twee is, met 382 pk.

Normaal gesproken zouden wij iedere dag de Mk4 verkiezen boven de Mk5, omdat we altijd denken aan bruut opgefokte varianten. Maar wat als je zou moeten kiezen tussen een standaard Supra Mk4 en een standaard Supra Mk5, welke zou je dan kiezen? Die vraag proberen ze te beantwoorden in deze video.

Video: Toyota Supra Mk4 vs Toyota Supra Mk5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ex-Loeb Citroen Xsara WRC is nu een Hillclimb-machine

Ex-Loeb Citroen Xsara WRC is nu een Hillclimb-machine

Clarkson's favoriete Rally Battle - 1983 Audi Quattro VS. Lancia 037

Clarkson’s favoriete Rally Battle: Audi Quattro VS Lancia 037