in

Toyota Yaris GR crasht bij Schwedenkreuz!

Een paar weken geleden was er een crash op de Nürburgring in de Schwedenkreuz bocht. Een Seat Leon Cupra verloor bij een snelheid van zo’n 200 km/u de achterkant van zijn auto en ging met veel snelheid het gras in. De ervaren bestuurder Francisco hield hem uit de muur en zo bleven hij en de Seat Leon ongedeerd. 

Deze week was het weer raak, maar deze Toyota Yaris GR hield het niet alleen bij grasmaaien. In deze video rijden we mee met bestuurder en eigenaar Anthony Wharmby. We zien dat hij regelmatig de 180 km/u passeert en een topsnelheid bereikt van zo’n 221 km/u op het rechte stuk.  

Maar na dit lange rechte stuk komt Schwedenkreuz en met een snelheid van 185 km/u verliest bestuurder Anthony de achterkant en slipt het gras op, vervolgens komt hij in aanraking met de vangrail. Gelukkig voor hem valt de schade mee en kon hij zijn rondje vervolgen.  

Anthony beseft zich goed dat hij veel geluk heeft gehad en is de hulp van de professionele en snelwerkende marshals dankbaar. Ook is hij blij dat de kostbare vangrails en palen niet vervangen hoefde te worden.

Benieuwd naar de Crash? Check de video hier!  

Video: Toyota Yaris GR crasht op de Nürburgring!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

dragrace 911 GT3 vs Volkswagen Golf 7R

Porsche 911 GT3 vs Volkswagen Golf 7R Variant Dragrace

Op de Rollenbank – Ford Puma 1.0 Ecoboost

Op de Rollenbank – Ford Puma 1.0 Ecoboost