in

Toyota Yaris WRC Hybrid parodie is weer geniaal

De heren van YouTube-kanaal Passats de Canto hebben wel al vaker gezien in geniale parodies op het WRC. Ditmaal hebben ze een parodie gemaakt op de nieuwe Toyota Yaris WRC Hybrid, die onlangs gespot werd tijdens testwerkzaamheden.

Het World Rally Championship zal in 2022 podium bieden aan de nieuwe Rally1-klasse. De reglementen schrijven voor dat de WRC-bolides beschikken over een hybride-eenheid van 134 pk (100 kilowatt) die gekoppeld is aan de 1,6-liter viercilinder turbomotor. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de nieuwe rallymonsters nog sneller zijn dan voorheen.

In deze video zien we een hilarisch neppe Toyota Yaris WRC, wat eigenlijk een Hyundai Getz is, met een kofferbak vol accu’s. Van plastic flessen, wegwerpborden en een hoop plaatwerk zijn onderdelen nagemaakt om de carrosserie enigszins te laten lijken op de echte WRC-auto. En dat is ze niet slecht gelukt!

Erg snel gaat deze Hyundai Getz natuurlijk niet, maar je kunt er prima lol mee hebben en over plattelandswegen mee stuiteren.

Video: Toyota Yaris WRC Hybrid parodie is weer geniaal

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2022 Hyundai IONIQ 5 Review

2022 Hyundai IONIQ 5 Review

De heftigste Motorsport Crashes in 2021

De heftigste Motorsport Crashes in 2021