in

Track Battle: BMW I8 zit M4 op de hielen

Autocar’s Steve Sutcliffe reed met de BMW I8 en de BMW M4 op het Castle Combe circuit om te zien welke auto sneller is.

Als je aan de BMW I8 denkt dan heb je niet gelijk het circuit voor ogen, maar de de prestaties van de hybride met middenmotor zijn beter dan je misschien denkt. De I8 gaat vanuit stilstand in 4.4 seconden naar 100 km/h, slechts 0,1 seconden langzamer dan de M4 DCT. Qua topsnelheid zitten beide auto’s in de begrenzer bij 250 km/h.

Ook qua gewicht ontlopen de Bimmers elkaar nauwelijks, 1.560 kg voor de I8 en 1.572 kg voor de M4 DCT. Het grootste verschil zit in het vermogen, de I8 moet het doen met 367 pk terwijl de M4 DCT beschikt over 431 pk. De hybride heeft daarentegen wel iets meer koppel, 570 Nm tegenover 550 Nm.

De BMW M4 is uiteindelijk de snellere auto, maar de I8 zit hem op de hielen. Rondetijden krijgen we helaas niet te zien, mede doordat de accu van de I8 leeg was voordat er een rondetijd neergezet kon worden. Dat is dan wel weer redelijk jammer.

Video: Track Battle: BMW I8 vs M4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jongen drift zijn nieuwe Subaru WRX tegen een paal

Jongen drift zijn nieuwe Subaru WRX tegen een paal

Op de rollenbank: Mini Cooper 1.3

Op de rollenbank: Mini Cooper 1.3