in

Track Battle: BMW M4 vs Porsche 911 Carrera

De BMW M3 coupe is omgetoverd in de nieuwe M4, en we weten inmiddels dat hij beter is dan zijn naaste concurrenten van Audi en Mercedes. Dus met welke rivaal moet je de BMW M4 dan gaan vergelijken? EVO TV besloot het hoger op te zoeken en de M4 te vergelijken met een echte sportauto, de Porsche 911 Carrera.

Op het Anglesey circuit nemen beide auto’s het tegen de klok op. Op voorhand lijkt het misschien een oneerlijke strijd, de Porsche 911 Carrera is dan wel een echte sportauto maar heeft ‘slechts’ 350 pk terwijl de BMW M4 een dikke 431 pk heeft. In de sprint naar 100 kilometer per uur moet de 911 Carrera dan ook 5 tienden toegeven op de M4. De Porsche 911 Carrera is dus misschien wat langzamer in een rechte lijn, maar dat sportauto DNA  zorgt voor een geweldige wegligging en dat kan weleens doorslaggevend zijn op het circuit.

De Bimmer is een kleine 5000 euro goedkoper, maar op een bedrag van ruim 105.000 euro maakt dat weinig uit. Marino Franchitti is door EVO TV ingehuurd voor een rondje Anglesey circuit in beide auto’s, laten we snel kijken wie deze track battle wint.

Video: Track Battle: BMW M4 vs Porsche 911 Carrera

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tanken met een Ferrari is behoorlijk vermoeiend

Tanken met een Ferrari is behoorlijk vermoeiend

Extreme Tuning in Japan: Bosozoku!

Extreme Tuning in Japan: Bosozoku!