in

Trio Test: Challenger Hellcat vs Camaro Z28 vs Mustang GT

Dodge, Chevrolet en Ford hebben in 2014 alle drie nieuwe versies gepresenteerd van hun bekende muscle cars, de Challenger Hellcat, de Camaro Z28 en de Mustang GT. De snelle Amerikaanse coupés hebben weer een flinke stap voorwaarts gemaakt en in deze trio test gaat Automobile Magazine op zoek naar de beste muscle car van dit moment.

Het is echter niet zo makkelijk om deze muscle cars met elkaar te vergelijken, het doel van iedere auto verschilt nogal. De Camaro Z28 is gemaakt voor het circuit met zijn strakke wegligging en remmend vermogen, terwijl de Hellcat alleen maar hard rechtuit wilt en dat ook kan met 707 pk op de achterwielen. De Mustang is de meest moderne van de drie en het beste in balans. Het is een prima muscle car om een keer mee naar het circuit te gaan maar ook een zeer geschikt voor een road trip.

Een winnaar kiezen zal dus niet makkelijk zijn, maar jullie kunnen je persoonlijke voorkeur hieronder achterlaten.

Video: Trio Test: Challenger Hellcat vs Camaro Z28 vs Mustang GT

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze vrouw kan niet met haar BMW X3 overweg

Deze vrouw kan niet met haar BMW X3 overweg

Is een Audi R8 in kerstpapier het beste cadeau?

Is een Audi R8 in kerstpapier het beste cadeau?