in

Tuned – Datsun 510 met 380 pk

Matt Farah van Drive gaat op pad met een Datsun 510, die ongeveer vier keer zoveel vermogen heeft dan origineel dankzij een sterk gemodificeerde SR20DET onder de motorkap.

Volgens Farah is de 510 een Japanse BMW E30, de auto is licht, achterwielaangedreven en er zijn veel tuningsonderdelen beschikbaar. Dus toen eigenaar Rick O’Donnell een oude, vergane, 510 wilde opknappen tot circuitauto waren er genoeg opties. Er werd een Nissan SR20DET in gehangen en voorzien van een Garrett turbocharger, goed voor zo’n 380 pk, terwijl de binnenkant werd ingericht met racestoelen, Simpson vierpuntsgordels en een rolkooi.

Eenmaal op het circuit ontdekte Rick dat de 1.080 kg lichte Datsun 510 erg snel was maar niet genoeg grip had. Omdat bredere banden niet direct pasten moest de carrosserie verbreed worden, en aangezien Rick toen toch bezig was heeft hij de auto in een mooie blauwe kleur laten spuiten. Het resultaat is een snelle en unieke circuitauto met een bijna perfecte gewichtsverdeling van 50,5/49,5.

Video: Tuned – Datsun 510 met 380 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fredric Aasbo dwars door LA met Scion TC

Fredric Aasbo dwars door LA met Scion TC

Formule 1 2014 - BBC Season Review

Formule 1 2014 – BBC Season Review