in

Tuned – Mazda RX-7 V8 vs Mazda RX-7 Turbo

In de vorige aflevering van Tuned vergeleek Matt Farah twee Honda NSX’ met elkaar, deze week heeft de presentator wederom twee iconische JDM’s voor de camera getrokken, de 3e generatie Mazda RX-7.

De Mazda RX-7 is een tijdloze auto en een populaire ’tuner car’, het tunen van de wankelmotor is echter een specialistische klus waardoor sommige eigenaren kiezen voor een motorswap naar de bekende V8 van General Motors. Voor puristen is dit natuurlijk een ware doodsteek, die wankelmotor hoort bij de RX-7. Zij kiezen er liever voor om de ingewikkelde twin-turbo setup in te wisselen voor een enkele turbo en op die manier meer vermogen te creëren.

Als het je alleen maar om het uiterlijk gaat van de Mazda RX-7, dan is de V8 swap geen slechte keuze. Je krijgt er meer koppel en meer snelheid voor terug en de V8-motor is een stuk zuiniger, maar je mist wel dat hoogtoerige karakter, het jankende geluid en je verliest wat aan stuurgevoel. Matt Farah vergeleek beide Mazda’s met elkaar en vertelt ons zijn conclusie.

Video: Mazda RX-7 V8 vs Mazda RX-7 Turbo

Tuned – Mazda RX-7 V8 vs Mazda RX-7 Turbo

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.