in

U-DRAGRACE: McLaren 750S vs. Chevrolet Corvette E-Ray

De meeste dragraces die we laten zien gaan meestal alleen rechtdoor. Bij een U-Dragrace gaat het om een standaard kwart mile race gevolgd door een korte slalom en rolling start op de terug weg.  Een heel bijzonder en leuk concept.

Voor deze U-Dragrace staan de McLaren 750S en de Chevrolet Corvette E-Ray naast elkaar.

In de nieuwe McLaren 750S ligt een 4,0-liter V8 motor met twee turbo’s. Dat pakket produceert 750 pk en 800 Nm. Hij schiet vanuit stilstand naar 100 km/u in 2,8 seconden en naar 200 km/u in 7,2 seconden. Het vermogen gaat via een zeventraps automaat naar de achterwielen en de topsnelheid ligt op 322 km/u.

De Chevrolet Corvette E-Ray is in vele opzichten een bijzondere auto. De huidige generatie Chevrolet Corvette (C8) was al de eerste Corvette ooit met de motor achter de voorstoelen en nu zorgt het model voor nog twee primeurs in ‘Vette-land.  Het is niet alleen de eerste hybride Corvette ooit, maar ook nog eens de eerste met vierwielaandrijving. De hybride aandrijflijn bestaat uit een 6.2-V8 die 502 pk en 647 Nm opwekt en die zijn krachten naar de achterwielen stuurt. De op de vooras geplaatste elektromotor in de hybride Chevrolet Corvette E-Ray is 163 pk en 165 Nm sterk en brengt het systeemvermogen op 654 pk.

Is de Hybride Corvette E-Ray krachtig genoeg om McLaren 750S te verslaan in deze bijzonder dragrace.

Video: U-DRAGRACE: McLaren 750S vs. Chevrolet Corvette E-Ray

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Bugatti Bolide Flat-Out

Flat-Out met de Bugatti Bolide

Dit is de nieuwe Porsche Taycan Turbo GT

Dit is de nieuwe Porsche Taycan Turbo GT