in

Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife in 900 pk Mustang RTR

Driften ist verboten op de Nordschleife, vraag dat maar aan Vidar Jødahl want die werd verbannen nadat hij iets te dwars over de legendarische omloop ging. Voor Formula Drift-ster Vaughn Gittin Jr werd echter een uitzondering gemaakt en de baan anderhalve dag gesloten zodat hij dwars kon gaan met zijn 900 pk  FordMustang RTR.

Dit is een project wat al een aantal jaar op de planning stond. In november 2017 mislukte het nog omdat regen roet in het eten gooide, maar in de lente van dit jaar was het gelukkig droog in de Eifel. Ford heeft niet heel veel details vrijgegeven over het project, maar het lijkt erop dat Vaughn Gittin Jr de eerste persoon is die de Nordschleife driftend heeft afgelegd.

Dat was overigens nog geen makkelijk taak omdat de Mustang RTR per ronde drie sets achterbanden verbrande. Dat is dan ook de reden dat we geen volledige ronde zien, dat hielden de banden simpelweg niet vol. De Ford behaalde snelheden van 240 km/h en tikte meerdere malen de toerenbegrenzer aan in de zesde versnelling tijdens het driften.

Op Twitter schreef Vaughn over dit project: “Drifting the Nordschliefe was the most insane and scariest experience I have ever from behind the wheel. Sometimes you have to force yourself outside of your comfort zone to make dreams come true.”

Er verschijnt wellicht nog een iets langere versie en behind the scenes beelden, zodra die vrijgegeven worden zullen we die zeker met jullie delen.

Video: Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi S4eP

De Audi S4eP heeft 1.200 elektrische pk’s!

BMW M3 Competition vs Tesla Model 3 Performance

M3 Competition vs Model 3 Performance