in

Verstappen test nieuwe Circuit Zandvoort met Red Bull RB8

Max Verstappen is niet de eerste coureur die aan het vernieuwde Circuit Zandvoort mocht proeven, aangezien er al track days gehouden zijn, maar hij heeft het vernieuwde circuit wel officieel geopend!

Nadat hij van sportief directeur Jan Lammers met de Nederlandse vlag het symbolische startsein had gekregen, reed Verstappen zes rondjes over het gloednieuwe Zandvoortse asfalt. Naast Max waren er nog een aantal andere grootheden uit de Nederlandse autosport aanwezig, waaronder vader Jos, Arie Luyendyk en Robert Doornbos.

Red Bull Racing had een RB8 uit 2012 beschikbaar gesteld voor de korte demonstratie, met achterin een tot 18.000 toeren schreeuwende Renault V8-motor. Zoveel herrie zal er het eerste weekend van mei niet te horen zijn, maar 20 Formule 1-auto’s samen komen wellicht in de buurt.

Tegen Nu.nl verklaarde Verstappen dat hij erg enthousiast was over de aanpassen: “Het voelt goed aan en ik word er heel blij van. Een mooi circuit was het al maar met de veranderingen wordt het alleen maar mooier. Bocht 3 die valt wat weg waardoor je andere lijnen kan rijden. Dat is alleen maar goed voor de Grand Prix als je achter andere mensen zit. De laatste bocht is een mooie kombocht. Echt wel apart als je daar doorheen gaat. Het is lastig zeggen over het inhalen omdat ik er nog niet met andere heb gereden maar het gaat zeker helpen.”

Video: Verstappen test Circuit Zandvoort met Red Bull RB8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 7-serie ramt Ford F-150

BMW 7-Serie ramt Ford F-150 meerdere malen

Mansory-Rolls-Royce-Cullinan-Coastline

Mansory’s Rolls-Royce Cullinan ‘Coastline’