in

Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP

Het verschil tussen de snelste tijd van Max Verstappen en Charles Leclerc in de kwalificatie voor de Dutch Grand Prix was 0,021 seconden in het voordeel van de Nederlander. Verstappen pakte dus ten tweede male pole position voor zijn thuisrace en zijn 17e pole uit zijn carrière.

Het verschil van 0,021 seconden, omgerekend 1,85 meter, is de kleinste marge tussen p1 en p2 in 2022. Maar werd dat verschil gemaakt? Sky Sports-analist Karun Chandhok zette beide rondjes naast elkaar en laat zien waar Max Verstappen de winst behaalde ten opzichte van Charles Leclerc.

De Ferrari is erg sterk in de langzamere bochten, maar heeft op de rechte stukken en in de snelle bochten last van porpoising. De Red Bull oogt veel stabieler en wint tijd op de snelle stukken, maar het verschil is echt marginaal. Dat wordt een spannende race morgen!

Video: Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

€2 miljoen Singer DLS op NL-kenteken getest!

€2 miljoen Singer DLS op NL-kenteken getest!

pagani-zonda-hp-barchetta-crash

Pagani Zonda HP Barchetta crasht tijdens supercar event