in

Verstappen’s inhaalactie wint de FIA “Best Action of 2015”

Het  Formule 1-seizoen was, laten we eerlijk zijn, dit jaar niet echt geweldig. Eén ding heeft dit seizoen toch nog interessant gemaakt en dat is het aantreden van Max Verstappen. Niet iedereen in het Formule 1-wereldje was enthousiast toen Max door Torro Rosso werd aangekondigd, de tiener heeft echter al zijn critici in het afgelopen jaar de mond gesnoerd. Max maakte vaak als enige coureur de Grand Prix’s spannender met zijn soms gewaagde inhaalacties.

Een van zijn meest spraakmakende inhaalacties vond plaats tijdens de Belgische Grand Prix. Daar haalde hij in Blanchimont, langs de buitenkant, Felipe Nasr in. BBC-commentator David Coulthard riep nog dat dit een onmogelijke actie was.  Nu heeft hij met deze inhaalactie de FIA “Best Action of 2015” Award gewonnen.

Wij zouden het lijstje met prachtige inhaalacties van Max nog wel kunnen uitbreiden. Wie zeiden ook allemaal weer dat hij veel te jong was voor de Formule 1?

Video: Max Verstappen wint de FIA “Best Action Award of 2015”

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Valentino Rossi in de Ford Fiesta WRC

Valentino Rossi in de Ford Fiesta WRC tijdens de 2015 Monza Rally Show

Jenson Button op de millimeter

Jenson Button doet het onmogelijke