in

Vettel gaf Stroll een koekje van eigen deeg

Dat Sebastian Vettel en Lance Stroll niet elkaars vrienden zijn is duidelijk, maar ook als teamgenoten werken ze niet echt lekker samen. De beide Aston Martin-coureurs moeten hard werken voor punten en schromen niet om punten van elkaar af te pakken.

Dit zorgt ervoor dat de teamgenoten net zo hard, zo niet harder, racen tegen elkaar als tegen ieder andere coureur op de grid. Dit zagen we al tijdens de Grand Prix van Frankrijk toen Stroll in de laatste bocht van de laatste ronde expres op de rem trapte om Vettel achter zich te houden.

In de openingsfase van de Grand Prix in België probeerde de Canadees buitenom te gaan bij Vettel, maar die liet zijn AMR22 mooi naar buiten rollen en stuurde zo Stroll de grindbak in. Uiteindelijk finishte Vettel als achtste en Stroll als dertiende, waardoor de Duitser zijn puntenvoorsprong ten opzichte van zijn teamgenoot vergrootte naar 20 om 4.

Video: Vettel gaf Stroll een koekje van eigen deeg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Compilatie close calls tijdens car meetings

Close calls tijdens Carmeets in NL 2022

Charles Leclerc's boordradio voor laatste pitstop

Charles Leclerc’s boordradio voor laatste pitstop