in

Deze Volkswagen Golf GTI heeft een 950 pk Volvo-motor

Sleepers zie je tegenwoordig niet heel veel meer, maar deze Volkswagen Golf GTI Mk3 is zo’n auto die veel sneller is dan je zou verwachten.

Op Santa Pod Raceway in Groot-Brittannië klokte de Volkswagen tijden van laag in de 9 seconden op de kwart mijl. Reden voor 1320video om uit te zoeken wat er onder de kap ligt, want dat deze Golf GTI Mk3 over meer dan 150 pk beschikt was wel duidelijk.

Eigenaar Joe Bristwow laat in de video zien dat er een turbocharged vijfcilinder van Volvo in ligt die op 3 bar turbodruk maar liefst 950 pk levert. De motor is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak die middels Volkswagens 4Motion-aandrijving het vermogen over alle wielen verdeeld.

Gedurende het weekend weet de Volkswagen met Volvo-motor in 8,9 seconden naar 265 km/t te knallen. Een PR voor deze machine en dat zou je op het eerste gezicht nooit verwacht hebben.

Video: Volkswagen Golf GTI heeft een 950 pk Volvo-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
RS3-bestuurder haalt rare fratsen uit tijdens dragraces

Audi RS3-bestuurder haalt rare fratsen uit tijdens dragraces

Peugeot-bestuurder wordt tweemaal bekeurd op 1 dag

Peugeot-bestuurder wordt tweemaal bekeurd op 1 dag