in

Vier LaFerrari FXX K’s zetten Imola op stelten

Het is ‘Ferrari Friday’, na de 488 GTB review van Chris Harris zien we nu vier exemplaren van de LaFerrari FXX K op het circuit van Imola.

We hebben de LaFerrari FXX K twee keer in actie gezien, beide keren op Fiorana en dus lijkt dit de eerste keer dat de Ferrari Corse Clienti buitenshuis spelen. Op snelle circuit van Imola filmde spotter Marchettino vier FXX K’s, drie in het rood en één uitgevoerd in het wit.

Deze hypercar raceauto van Ferrari is met gemak de krachtigste raceauto met een dak van dit moment. Natuurlijk, de 1.050 pk sterke FXX K mag aan geen enkele raceklasse meedoen maar als hij dat zou mogen dan zou hij de concurrentie vernederen. Helaas blijft het gebruik beperkt tot Corse Clienti dagen en verlaat de Ferrari nooit het ouderlijk huis in Maranello.

Gelukkig zijn er nog dit soort video’s, want de kans dat je een FXX K in het echt ziet is nihil. Turn op the volume and enjoy!

Video: LaFerrari FXX K’s zetten Imola op stelten

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa

Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa

Wat doe je als je gaspedaal blijft hangen bij 180 km/h?

Wat doe je als je gaspedaal blijft hangen bij 180 km/h?