in

Volkswagen Arteon Review

Met de Volkswagen Arteon hoopt het Duitse merk toe te treden tot het premium segment. De nieuwe styling zet de standaard voor toekomstige Volkswagen modellen, maar daaronder is het allemaal bekend want het platform wordt gedeeld met de Passat. Is de stijlvolle Arteon de moeite waard om te overwegen boven een Audi A5 Sportback of een BMW 4 Serie Gran Coupe? Matt Watson van CarWow probeert dat uit te zoeken in de review hieronder.

De vanafprijs voor een Arteon ligt op 45.670 euro en dan heb je een 1.5-liter TSI met 150 pk onder kap. De Volkswagen Arteon Business R in deze video beschikt over R-Line bumpers en sideskirts, 18-inch lichtmetalen velgen, getinte zijruiten en dikke R-stoelen. Onder de motorkap ligt de 2.0-liter TSI 7-DSG met 280 pk gekoppeld aan een 4Motion-systeem, goed voor een sprint van nul tot honderd in 5,6 seconden. Deze uitvoering is er vanaf 57.750 euro en dat is behoorlijk aan de prijs.

Video: Volkswagen Arteon Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

190E 2.5-16 Evolution II vs C63 AMG DTM

Twee AMG DTM-auto’s ontmoeten elkaar op het circuit

2017-Porsche-911-RSR-is-luid

Luister eens naar de Porsche 911 RSR op Le Mans