in

Volkswagen Golf GTI Clubsport S is nu de snelste FWD op de Ring

In navolging van Seat en Renault is het nu de beurt aan Volkswagen om het FWD record op de Nordschleife te bezitten. De Golf GTI Clubsport S wist de noordlus van de Nürburgring in 7:49,21 minuten af te ronden, dat is 5 seconden sneller dan het vorige FWD record!

De Clubsport S is gebouwd ter ere van het 40-jarige bestaan van de Golf GTI en de 2.0-liter turbocharged viercilinder levert 310 pk. Daarnaast is deze variant nog eens 63 kg lichter dan een standaard Golf GTI dankzij het verwijderen van de achterbank, een kleinere batterij, een aluminium subframe voorin en een stevige reductie aan geluidsisolatie.

Verder is de Golf GTI Clubsport S voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen (“Pretoria”) en Michelin Pilot Sport Cup 2 banden, een ‘Nürburgring Setting’ middels het Dynamic Chassis Control systeem, XDS+ vehicle dynamics function, een limited-slip differentieel en een nieuw uitlaatsysteem.

Of de auto waarmee Benny Leuchter de rondetijd neerzette daadwerkelijk hetzelfde is als een Golf GTI Clubsport S die straks in de showroom staat wordt nog betwijfeld. Er gaan geruchten dat men andere banden heeft gebruikt, maar dit is voorlopig nog giswerk. Bewijs is er in ieder geval wel want Volkswagen heeft onderstaande video gepubliceerd, helaas heeft men de video behoorlijk weten te verpesten. Kijk zelf maar…

Video: Volkswagen Golf GTI Clubsport S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2017 Citroën WRC-compressed

Citroën begonnen met testwerk voor 2017 WRC-bolide

Ferrari F12tdf Gumball 3000

Josh Cartu trapt zijn Ferrari F12tdf flink af tijdens Gumball 3000