in

Volledige onboard en teamradio Charles Leclerc van GP Stiermarken

Charles Leclerc’s race duurde slechts 7 minuten en 12 seconden. Allemaal te danken aan een onbezonnen inhaalactie in bocht 3, direct na de start van GP Stiermarken.

Beide Ferrari’s kwalificeerden zich in de middenmoot en dus is het logisch dat de coureurs erop gebrand waren om snel wat posities goed te maken. Vlak na de start dook Leclerc echter in een gat dat er niet was en botste tegen de auto van teamgenoot Sebastian Vettel aan. Daarbij liep zowel de bolide van de Monegask als de bolide van de Duitser flink wat schade op en dus kon Ferrari na een handvol ronden inpakken.

De schuld lag duidelijk bij Leclerc, maar die dacht in eerste instantie nog dat hij van achteren aangereden werd. Net als Grosjean ooit riep in Baku. Na de race wond Charles er echter geen doekjes om, hij erkende zijn fout en heeft het hele team teleurgesteld. Saillant detail, het is al de tweede aanrijding tussen de teamgenoten in vier races. Vorig jaar ging het in Brazilië ook mis.

Hieronder hebben we de volledige onboard van Charles Leclerc, inclusief teamradio. Daaronder interviews met de drie hoofdrolspelers van Ferrari.

Video: Onboard en teamradio Charles Leclerc

Interviews met Ferrari

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lando Norris haalt Stroll, Ricciardo en Perez

Lando Norris haalt Stroll, Ricciardo en Perez in laatste twee ronden

Sky Sports analyseert de crash tussen Leclerc en Vettel

Sky Sports analyseert de crash tussen Leclerc en Vettel