in

Waarom de 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld is

De jaarlijkse ADAC Zürich 24-uurs race op de Nürburgring Nordschleife wordt door veel fans gezien als de mooiste race ter wereld. De meer dan 150 raceauto’s, de sfeer, het absoluut unieke circuit, er zijn tientallen redenen waarom deze endurance race zo geliefd is bij liefhebbers. 

Zelfs als je niet van racen houdt is de kans groot dat je de 24 uur van Nürburgring een geweldige ervaring vindt. Het is alsof je op het grootste festival ter wereld bent met bier, bratwurst, verschillende soorten muziek en het constante gebrul van motoren op de achtergrond. Van de 250.000 mensen die de race bezoeken, bivakkeert een groot gedeelte in de bossen rondom het circuit. De echte diehards beginnen ruim een week voordat de motoren gestart worden met het opbouwen van hun kamp en het aanslepen van honderden liters bier en kilo’s vlees. 

In het verleden maakte DRIVE al eens een prachtige reportage over de 24 Nürburgring Experience, maar onderstaande documentaire is veel uitgebreider en laat nog beter zien waarom dit de mooiste race ter wereld is!

Video: 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video