in

Waarom Magnussen de meest gevaarlijke coureur op de grid is

Pierre Gasly heeft een enerverend weekend achter de rug in Bakoe. Op zaterdag klapte hij bijna met 300 kilometer per uur op zijn langzaam rijdende teamgenoot, en op zondag werd hij bij 300 kilometer per uur door Kevin Magnussen in de muur gedrukt. Reden genoeg voor Gasly om de Haas-coureur als “de meest gevaarlijke coureur” te bestempelen waar hij ooit tegen geracet heeft.

De FIA beoordeelde de move van Magnussen als “onvoorspelbaar en onnodig” en gaf de Deen na afloop een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn licentie. Gasly vertelde na afloop tegen de pers; “Hij zette me bij de herstart letterlijk met 300 kilometer per uur in de muur. Ik ging langszij en hij stuurde me gewoon de muur in.

Kevin Magnussen liet na afloop weten dat hij de Toro Rosso nooit had gezien, aangezien zijn spiegels op het rechte stuk zo erg vibreerden dat de Deen er nauwelijks iets door kon zien. Wel toevallig dat hij dan twee keer naar links gaat op het moment dat Gasly er langs wilde gaan.

Video: Magnussen drukt Gasly de muur in

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2017 Honda Civic Type R vs 2005 Honda NSX

2017 Honda Civic Type R vs 2005 Honda NSX

Brill Steel GT-R is te luid voor Monaco

Brill Steel Nissan GT-R is te luid voor Monaco