in

Waarom Max Verstappen ‘NO’ riep in de kwalificatie

Het is niet de eerste keer dat we een boordradio van de Nederlander horen waarin hij ‘NO’ roept tegen het team. Verstappen deed het al in zijn eerste jaar bij Toro Rosso en ook tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring hield Max zijn poot stijf. De Nederlander wilde Daniel Ricciardo niet voorbij gaan omdat er afgesproken was dat de Australiër voorop zou rijden.

De Australiër moest in alle runs als eerste van de twee Red Bulls de baan op en creëerde zo een slipstream voor de Nederlander. In de laatste run wilde Ricciardo de slipstream hebben, maar de Limburger weigerde dat. “Het gaat om discipline”, zei Verstappen over de boordradio. “De laatste GP reed ik telkens voor hem, dus nu is het zijn beurt.

Tijdens de uitzending van Ziggo Sport was niet het gehele fragment te horen, maar het Formule 1-kanaal heeft nu de volledige boordradio geüpload inclusief interviews met Max en Daniel. In de tweede video de reactie van teambaas Christian Horner.

Video: Waarom Max Verstappen ‘NO’ riep in Oostenrijk

Christian Horner

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Powerslide-Lover-op-de-Giaupas

Powerslide Lover in een LaFerrari Aperta op de Giaupas

Red Bull Ring Lap Record

Formule 1 – Red Bull Ring Lap Record