in

Wat hebben de BMW i8 en M1 met elkaar gemeen?

Het Britse Auto Express heeft de BMW i8 en de BMW M1 bij elkaar gebracht voor een vergelijking op het circuit. In eerste instantie denk je wat hebben deze auto’s met elkaar gemeen, maar ondanks 35 jaar verschil hebben de auto’s wel enkele overeenkomsten.

De BMW M1 was de eerste sportauto met middenmotor die BMW produceerde, de i8 is de eerste hybride met middenmotor van BMW. Beide modellen zijn een technisch hoogstandje in hun tijdperk en beide modellen zijn in de markt gezet als sportauto. Dat zou je van de M1 wel verwachten, maar niet van de i8. Als je naar de specificaties kijkt is het echter wel logisch.

De BMW i8 is voorzien van een 1,5-liter driecilinder turbomotor die de achterwielen aandrijft, terwijl een elektromotor de voorwielen aandrijft. Onder de motorkap van de M1 is het veel traditioneler: een 3,5-liter zescilinder die 280 en 330 Nm koppel levert. Dit is beduidend minder dan de 367 pk en 570 Nm van de i8. De oude rot heeft 6.1 seconden nodig om 100 km/h te bereiken terwijl de hybride-sportauto al na 4.4 seconden deze snelheid heeft behaald.

Qua prestaties heeft de BMW i8 de overhand, maar zal hij net zo legendarisch worden als de M1?

Video: BMW i8 en BMW M1 on track

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De eerste werkdag van Vettel bij Ferrari

De eerste werkdag van Vettel bij Ferrari

Fiat S76 - 28.5-liter motor voor het eerst in 100 jaar gestart

Fiat S76 – 28.5-liter motor voor het eerst in 100 jaar gestart