in

Wat vinden jullie van de Dubuc Motors Tomahawk?

We lezen regelmatig persberichten van nieuwe autofabrikanten die een supercar gaan bouwen, maar nadat de concept car gepresenteerd is hoor je er vaak weinig meer van. Denk aan de Rimac Concept One, Devel Sixteen en helaas ook het Nederlandse Savage Rivale.

Dubuc Motors uit Canada wil in 2016 de Tomahawk op de markt brengen, een elektrische sportauto die moet gaan concurreren met Tesla. De Tomahawk is een 2+2 coupé die wordt aangedreven door twee elektromotoren, en eveneens een verbrandingsmotor heeft als range-extender. Binnen 3.5 seconden moet 100 km/h op de teller staan en een topsnelheid van 225 km/h moet haalbaar zijn. Met een actieradius van 440 kilometer kun je ook nog eens een redelijke afstand afleggen. De verkoopprijs zal in Amerika onder de 100.000 dollar blijven, of de auto naar Europa komt is niet bekend.

De styling van de Dubuc Motors Tomahawk is behoorlijk opvallend en zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Eerst maar eens zien of de auto daadwerkelijk in productie gaat.

Video: Dubuc Motors Tomahawk Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

EVO's Car of the Year 2014

EVO’s Car of the Year 2014

Golf GTI Dragster heeft 850 pk op de voorwielen

Golf GTI Dragster heeft 850 pk op de voorwielen