in

De wildste dragraces van NHRA 2017

Voor degene die het niet weten, NHRA staat voor National Hot Rod Association en dit is overkoepelende organisatie die de regels bepaalt in Drag Racing en evenementen organiseert in de Verenigde Staten en Canada.

In de hoogste divisie van NHRA rijden 4 klasses; Top FuelFunny Car, Pro Stock en Pro Stock Motorcycle. Vroeger werd er geracet over een afstand van 1320 voet, oftewel een kwart mijl. Maar sinds een aantal jaar is deze afstand teruggebracht tot 1000 voet om de kans op ernstige motorexplosies boven 200 mijl per uur (320 km/h) te verminderen. Alle andere klasses binnen de NHRA racen overigens nog wel gewoon over een kwart mijl.

Zoals je in onderstaande video kunt zien heeft het effect van de 1000 voet-regel weinig zin. Nog steeds klappen motorblokken op spectaculaire wijze uit elkaar en zoals coureur Allen Johnson ooit treffend zei “The rule change will just make us learn how to blow them up in a shorter distance.

In onderstaande compilatie zie je de wildste dragraces van 2017 met mooie slow motion beelden en dikke explosies.

Video: De wildste races van NHRA 2017

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

snelste Volkswagen Caddy ter wereld

Deze Volkswagen Caddy doet de 1/4 mijl in 11 seconden

Coronel Dakar 2018

Dakar 2018 – Preview met Tim & Tom Coronel