in

WRC 2013 – Season Review

De grootste WRC coureur aller tijden besloot over te stappen naar het WTCC, nadat hij alles records had verbroken in deze extreme vorm van autosport.

Dat betekende dat er voor het eerst sinds negen (!) jaar een nieuwe World Rally Champion zou komen, Fransman Sebastien Ogier nam de honneurs waar. Ogier heeft nog een lange weg te gaan voordat hij net zo succesvol wordt beschouwd als Loeb, maar zijn dominante optreden dit seizoen liet zien dat hij alles in huis heeft om net zo succesvol te worden als Sebastien Loeb. Hij won het kampioenschap met meer dan 100 punten voorsprong op zijn naaste belager Thierry Neuville en veegde de vloer aan met teamgenoot Jari-Matti Latvala.

Van de 13 rally’s won Ogier er maar liefst 9, Loeb won er twee (hij reed ook maar 4 rally’s) en Dani Sordo en Jari Matti Latvala wonnen er allebei één. Het debuterende Volkswagen pakte met 425 punten het constructeurskampioenschap, ruim voor Citroën en M-Sport. Zowel Ford als Mini trokken officieel hun fabriekssteun terug in 2013 waardoor Volkswagen en Citroën de enige fabrieksteams waren. M-Sport bleef nog wel de Ford’s runnen maar zonder steun vanuit Ford.

Volgend jaar maakt Hyundai na een afwezigheid van 10 jaar een comeback met de i20 WRC. Uiteraard hopen zij op net zo’n droomdebuut als Volkswagen. De hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen zie je in onderstaande season review.

Video: WRC 2013 Season review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Robby Gordon's Dakar Truck op de Dyno

Robby Gordon’s Dakar Truck op de Dyno

Koenigsegg Agera S Gespot

Koenigsegg Agera S Gespot