in

WRC 2015 – Rally Sardinië Highlights

Op het mediterraanse eiland Sardinië werden 23 stages verreden met een totale lengte van 394 kilometer. De snelle en technische wegen zijn krap en omgeven door struiken, bomen en rotsen. Stuurfouten worden tijdens Rally Sardinië hard afgestraft en Kris Meeke was de eerste coureur die dit ondervond. De winnaar van Argentinië lag al na twee stagen uit de rally toen hij zijn Citroën DS3 WRC omrolde. Meeke was niet de enige die in de openingsfase de mist in ging, ook Robert Kubica maakte een inschattingsfout en sloopte zijn ophanging linksachter.

In Portugal werd Sebastien Ogier nog verslagen door teamgenoot Jari-Matti Latvala en in Argentinië viel de Fransman uit. Na twee rally’s zonder overwinning vond Ogier het tijd om terug te slaan en dat is precies wat de Volkswagen-coureur deed, al had hij er wel 17 stages voor nodig. De ster van Rally Sardinië was namelijk Hayden Paddon, de Nieuw-Zeelander reed in de Hyundai een nagenoeg foutloze rally maar kon niet voorkomen dat Ogier de leiding overnam toen het toch mis ging.

De derde positie leek naar Latvala te gaan, maar die kreeg in stage 15 een lekke band. Ott Tanäk nam de derde plek toen over maar die kreeg te maken met versnellingsbak problemen. Mads Ostberg kreeg de derde plek toen in de schoot geworpen maar ook hij kon de derde plek niet vasthouden, een fout in stage 19 leverde hem een gebroken remschijf op. Door geen fouten te maken schoof Thierry Neuville zodoende op naar het podium en bezorgde Hyundai een dubbel podium.

Video: WRC 2015 – Rally Sardinië Highlights

Stages 1-5

Stages 6-8

Stages 9-15

Stages 16-18

Stages 19-23

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een vrachtwagen met camera en TV is een geweldig idee

Een vrachtwagen met camera en TV is een geweldig idee

Ford Mustang GT350R klinkt als een wild beest

Ford Mustang GT350R klinkt als een wild beest