in

WRC 2014 – Rally Italia Sardegna Highlights

De zesde ronde van het World Rally Championship wordt op dit moment verreden in Italië. De Rally Italia Sardegna staat sinds 2004 op de kalender en volgde hiermee de Rally van San Remo op, waar tussen 1973 en 2003 de WK-rally van Italië plaats vond. De rally wordt gehouden op smalle, bochtige, zanderige en hobbelige bergwegen rondom de stad Porto Cervo.

Vorig jaar werd de Rally Italia Sardegna gewonnen door Sebastien Ogier en de Fransman wil dat kunstje dit jaar herhalen, temeer omdat hij in de vorige rally werd verslagen door teamgenoot Jari-Matti Latvala. De voorsprong van de Fransman op de Fin in het kampioenschap is nog een respectabele 24 punten, maar mocht Latvala winnen dan barst de strijd om het kampioenschap los. De twee Volkswagen Motorsport coureurs staan namelijk op eenzame hoogte in het WRC en vormen alleen een bedreiging voor elkaar.

Het lot wil dat de onderlinge strijd ook in Italië weer hevig aan de gang was, in de laatste paar stages werd er nog fel gestreden om de overwinning en pas aan het einde van de derde dag viel de beslissing. Bekijk dus snel de highlights van Rally Italia Sardegna 2014 en zie wie er heeft gewonnen.

Video: Rally Italia Sardegna 2014 Highlights

Rally Italia Stages 1-3

Rally Italia Stages 4-6

Rally Italia Stages 7-11

Rally Italia Stage 12

Rally Italia Stages 13-17

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sebastian Vettel Test Ferrari in Oostenrijk

Sebastian Vettel Test Ferrari in Oostenrijk

IndyCar 2014 - Texas Firestone Highlights

IndyCar 2014 – Texas Firestone Highlights