in

WRC 2014 – Rally Sweden Highlights

Na de spectaculaire seizoensopener in Monte-Carlo is het WRC circus nu in Zweden voor de tweede ronde van het World Rally Championship. De Zweedse rally is traditioneel gezien de enige rally welke in sneeuw verreden wordt, een evenement op het lijf geschreven van de Scandinaviërs. In 2004 was Sebastien Loeb pas de eerste niet-Scandinaviër die de rally wist te winnen, gevolgd door Sebastien Ogier in 2013.

Als een eerbetoon aan de overleden Colin McRae heeft de organisatie de Colin’s Crest Award in het leven geroepen, voor degene die de verste sprong maakt over een heuvel tijdens de Vargåsen stage van de rally. Vorig jaar gewonnen door Thierry Neuville met een afstand van 35 meter.

De eerste zeven stages zijn inmiddels geweest en de de top 6 wordt gedomineerd door coureurs geboren in de sneeuwgebieden, oh en Sebastien Ogier natuurlijk die aan de leiding gaat na dag 1. Volkswagen lijkt haar zaakjes goed voor elkaar te hebben maar Rally Sweden is nog lang.

Op de tweede dag gaat Ogier al na 10 kilometer in de fout op stage 8, hij verliest vier minuten in een ‘snowbank’ en valt uit de top van het klassement. Volkswagen heeft echter nog genoeg ijzers in het vuur met Latvala en Mikkelsen.  Bekijk onderstaande highlights om alle ontwikkelingen van Rally Sweden te volgen.

Rally Sweden 2014 Stages 1-2 Highlights

Rally Sweden 2014 Stages 3-7 Highlights

Rally Sweden 2014 Stages 8-11 Highlights

Rally Sweden 2014 Stages 12-15 Highlights

Rally Sweden 2014 Stages 16-21 Highlights

Rally Sweden 2014 Stages 22-24 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear - Bolivia Special

Top Gear Bolivia Special

Reiter stuurt een Gallardo de Skipiste op

Reiter stuurt een Gallardo de Skipiste op