in

WTCC 2012 – Macau Highlights

Het laatste raceweekend van het WTCC vond plaats op het smalle stratencircuit van Macau. Het kampioenschap ging hier beslist worden en leider Rob Huff deed in de kwalificatie alvast goede zaken. In de tweede en beslissende heat reed de Britse Chevrolet-coureur een rondetijd van 2:19,422 minuten, de snelste tijd ooit gereden door een WTCC-auto in Macau.

Tom Coronel haalde verrassend genoeg niet de tweede heat, tijdens zijn laatste run kwam hij vast te zitten achter Mehdi Bennani, die hem duidelijk ophield. Bij de Melco Hairpin weet Coronel de Marokkaan te passeren, maar bij het uitkomen raakt Coronel met zijn linker achterwiel de vangrail waardoor de ophanging beschadigde.

Bij de start van race 1 ging het gelijk mis, Bennani rijdt in de bandenstapel en Michelisz en D’Aste kunnen geen kant op. Hierdoor is de baan geblokkeerd en alleen Muller, Huff, Menu, Tarquini, Monteiro en O’Young wisten de chaos te ontlopen. Tom Coronel weet uiteindelijk als eerste zijn weg weer te vervolgen maar heeft een achterstand van 31.5 seconden op de zes ontsnapten.

Vooraan barstte de strijd om de koppositie los, eerst is het Rob Huff die Yvan Muller aanvalt. Voor Lisboa remt hij de Fransman uit maar niet veel later raakt Huff de vangrail en moet terugkeren naar de pits. Vervolgens probeert Alain Menu de koppositie van Yvan Muller over te nemen, de twee raken elkaar en er ontstaat een prachtig gevecht tussen de twee Chevrolet-coureurs. Uiteindelijk wint Muller voor Menu, Monteiro, Tarquini, O’Young en Coronel.

De laatste race van het seizoen was beslissend. Vanwege de reverse grid regel moesten de Chevrolet’s zich door het veld naar voren werken, geen gemakkelijke opgave op dit krappe circuit. Een handvol incidenten zorgde ervoor dat de Chevy’s uiteindelijk toch op de eerste drie plekken rijden; Menu voor Huff en Muller. Vanwege de beschadigde vangrails bij Lisboa rijden de auto’s onder geel naar de finishvlag waardoor Rob Huff kampioen is.

Video: WTCC 2012 – Macau Highlights

Kwalificatie

Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Cobra Jet Maakt Flinke Wheelie

Ford Cobra Jet Maakt Flinke Wheelie

Grand Theft Auto: RISE

Grand Theft Auto: RISE