in

WTCC 2013 – Macau Highlights

De races op het stratencircuit van Macau zijn ieder jaar spectaculair. Het begon in de kwalificatie waar wereldkampioen Yvan Muller een nieuw ronderecord neerzette voor toerwagens.  Met de AON-RML-Chevrolet reed de Fransman naar een pole tijd van 2:28,933 minuten, voor de beide fabrieks-Honda’s van Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini en de SEAT van uittredend wereldkampioen Rob Huff. Tom Coronel gokte perfect en noteerde een tiende tijd, dankzij de ‘reverse grid’ opstelling voor race 2 mag de Nederlander van pole vertrekken.

De eerste WTCC race in Macau kende opvallend weinig actie, tijdens de negen ronden durende race komt Muller niet in de problemen en finisht als eerste voor Tiago Monteiro en Rob Huff. Gabrielle Tarquini gaat niet van start omdat zijn motor verwisseld wordt na problemen in de warm-up. Tom Coronel doet het rustig aan om zijn auto in optimale conditie te houden voor de tweede race waar hij van pole start, hij komt als 11e over de streep.

De tweede WTCC race op het stratencircuit was een echte Macau race, vol spektakel. Bekijk snel hoe Tom Coronel het er vanaf gebracht heeft.

Kwalificatie Highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Legends - Eddie Irvine

F1 Legends – Eddie Irvine

Barrel Roll Tijdens Baja 1000

Barrel Roll Tijdens Baja 1000