in

WTCC 2014 – Eerste podium voor Coronel op Salzburgring

Tom Coronel en de Chevrolet Cruze kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Nadat de Nederlander in Hongarije al dichtbij een podium was, mocht Coronel in Oostenrijk eindelijk weer eens naar het podium.

De eerste race zou Tom Coronel vanaf een keurige vierde positie starten, maar polesitter Gianni Morbidelli werd teruggezet doordat hij zijn snelste ronde had gereden tijdens een gele vlag situatie. Zonde want de hegemonie van Citroën was eindelijk verbroken, aan de andere kant mocht Tom nu als derde vertrekken. Bij de start bleef Yvan Muller aan de leiding voor José Maria Lopez, Coronel en Loeb. Dit groepje bleef acht ronden lang bij elkaar in de buurt, maar niet bij elkaar op de bumper. Dat veranderde toen Lopez in de eerste chicane rechtdoor schoot en Coronel daardoor de tweede plaats overnam. De Argentijn kwam achter de ROAL Motorsport coureur de baan op en blijft op zijn bumper zitten tot aan de finish. De Citroën C-Elysee WTCC’s zijn veel sneller, ondanks 60 kilo strafgewicht, maar op de snelle Salzburgring is het niet gemakkelijk inhalen. Tom verdedigde perfect en fair en wist zodoende een knappe tweede plaats binnen te slepen.

De tweede race moest Coronel van P8 vertrekken maar dankzij een briljante start pakte hij al 2 auto’s voor de eerste bocht. Daarachter ging het goed mis met twee Lada’s en de Citroën van Yvan Muller. De safety car komt naar buiten en na de herstart wordt de race ook nog even kort gestaakt vanwege meerdere crashes. Coronel ligt dan op de zesde plek en is in gevecht verwikkeld met Morbidelli, die hij een klein tikje geeft en daardoor plek vijf kan overnemen. Niet veel later komt voor de tweede maal de Safety Car op de baan, dit keer vanwege een enorme hoeveelheid gravel op het asfalt.

Na de tweede herstart dringt Coronel aan bij de Honda van Norbert Michelisz maar komt net te kort om de Hongaar te passeren. José Maria Lopez wint de tweede race voor Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Norbert Michelisz, Tom Coronel en Gianni Morbidelli. Een tweede en een vijfde plaats is een prachtig weekend voor de Nederlander die nu zevende staat in het kampioenschap. Leider is Lopez voor Muller en Loeb.

Video: Eerste podium voor Coronel op Salzburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Secrets - 911 met middenmotor

Porsche Secrets – 911 met middenmotor

En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8

En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8