in

WTCC 2014 – Macau Highlights

Traditiegetrouw vindt de laatste ronde van het WTCC plaats op het roemruchte Guia-stratencircuit in Macau. Voor veel coureurs een bijzonder weekend, maar voor Tom Coronel in het bijzonder omdat hij zijn 25-jarig jubileum in de autosport vierde.

Ondanks dat de Chevrolet’s in Macau met 40 kg extra gewicht de zwaarste auto’s zijn na de Citroën’s wist Coronel een keurige vijfde en zesde plaats uit de kwalificatie te slepen. Kampioen José-María López greep voor de zevende keer pole position, daarmee legde hij het fundament voor zijn tiende zege van het seizoen.

Bij de start wist Lopez zijn leidende positie vast te houden, niet geheel onbelangrijk op het snelle Guia-stratencircuit waar inhalen zeer lastig is. Norbert Michelisz maakt met zijn Honda Civic WTCC ook een geweldige start, van de vierde plek stoof hij naar de tweede positie. Yvan Muller kwam daarentegen zeer slecht weg van de derde startplek en blokkeerde daardoor de start van Tom Coronel. De ROAL Motorsport-coureur koos de verkeerde kant en verloor net als Muller twee plaatsen. De top 8 veranderde hierna niet meer van positie en dus won Lopez zijn tiende race van het seizoen, een record.

De tweede race, en waarschijnlijk de laatste WTCC race in Macau, verliep een stuk spectaculairder. Monteiro pakt bij de start de leiding voor Valente, maar de Fransman remt te laat voor Lisboa en ziet Huff, Muller en Michelisz binnendoor komen. Onze Nederlander valt bij de start één plekje terug naar de zevende positie en heeft Loeb achter zich aan zitten. De Fransman weet Coronel in vijfde ronde te passeren en de zevende positie over te nemen. Vervolgens vecht Coronel een mooi duel uit met Ma, die in Fishermen’s Bend buitenom denkt te kunnen. Niet dus, de Citroën knalt in de bandenstapel en veroorzaakt een safety car.

Van de herstart weet alleen Valente te profiteren, door Michelisz bij Lisboa te passeren. Het veld settelt zich vervolgens en het lijkt erop dat Monteiro gaat winnen, maar opeens valt de Portugees stil met een defecte stuurbekrachtiging. De leiding komt hierdoor in handen van Rob Huff en die hoeft nog maar één ronde af te leggen. De Brit wint voor Muller en Valente, Coronel wordt nog gepasseerd door teamgenoot Chilton en eindigt als achtste.

Video: WTCC 2014 – Macau Highlights

Highlights Macau Tom Coronel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kan Clarkson 0-100-0 km/h run doen in een stadion?

Kan Clarkson 0-100-0 km/h run doen in een stadion?

Track Battle: McLaren P1 vs Porsche 918 Spyder

Track Battle: McLaren P1 vs Porsche 918 Spyder