in

WTCC 2014 – Paul Ricard Highlights

Er zat slechts één week tussen de eerste en tweede ronde van het FIA World Touring Car Championship. Hierdoor kon Tom Coronel niet deelnemen aan de races op Paul Ricard vanwege zijn zware crash in Marrakesh. Tom sloot zich daarom aan bij Eurosport commentator Martin Haven om als expert de kijkers van wat inside information te voorzien.

Voor het Franse thuispubliek voerde Citroën een mooie show op door op zeer dominante wijze beide races te winnen. Sebastien Loeb greep voor de eerste race pole position, met naast zich collega Jose Maria Lopez. Beide auto’s kwamen tijdens de technische keuring echter in de problemen, doordat het automatische systeem van de brandstoftoevoer niet naar behoren werkte. Yvan Muller was de gelukkige derde, hij vertrok daardoor namelijk van pole position.

De Citroën’s zijn op dit zo enorm sterk dat geen enkel ander merk ook maar een beetje kans maakt op de overwinning. Muller reed met gemak naar de zege en ondanks dat Loeb en Lopez van de laatste startrij vertrokken finishte ze als tweede en vierde. Honda coureur Gabriel Tarquini mocht het laatste podiumplekje beklimmen.

Voor race twee op Paul Ricard stond de best geklasseerde Citroën op plek 7, maar zoals we in race 1 al konden zien vormt dit geen probleem. De Honda coureurs Bennani, Monteiro en Tarquini begonnen de race sterk maar kunnen gewoon niet tegen het Franse geweld. Na vier ronden zaten Lopen en Muller  al op de bumper van Tarquini. Monteiro was toen 4 seconden los van de rest maar deze voorsprong werd teniet gedaan door een Safety Car.  Hierna werd de overwinning een gemakkelijk prooi voor een van de Citroën coureurs, Monteiro werd voorbij gereden alsof hij stil stond.

Omdat Tom Coronel niet in actie kwam hebben we geen video’s van hem, ditmaal dus korte highlights van WTCC zelf.

Video – Paul Ricard Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lykan Hypersport laat zich zien in Monaco

Lykan Hypersport laat zich zien in Monaco

Jay Leno's Garage - SharkWerks 997 GT3 RS 4.1

Jay Leno’s Garage – SharkWerks 997 GT3 RS 4.1